Ga naar hoofdinhoud

Broei onder controle

Bij dit overslagbedrijf ontstond broei in een berg samengeperst agrarisch product dat lag opgeslagen in een grote loods. Er kwam op diverse plaatsen rook uit de grote loods naar buiten. Gezien de grootte van het pand en de lange duur van de broei werd door de brandweer opgeschaald naar middelbrand. (Foto: MediaTV)

Broei in organisch materiaal is een natuurlijk proces, maar kan leiden tot kwaliteitsverlies, schade en zelfs brand. Door inzicht in de mechanismen en factoren die broei beïnvloeden, beperk je de risico’s. Brandveiligheidsdeskundige Willem Hamer van FTC-Europe duikt in dit artikel in het fenomeen broei: wat zijn de oorzaken, hoe herken je de signalen en welke maatregelen werken écht?

Nog geen abonnement? Lees De Molenaar nu 7 dagen gratis!

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van De Molenaar.

Premium abonnement

Voor slechts 5,45 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie