Ga naar hoofdinhoud

Steeds meer onderzoek naar kwaliteit co-producten

Premium
In geperste voeders komt raapzaadschroot beter tot zijn recht.

Co-producten zijn vaak bewerkt. Wanneer de effecten van deze bewerkingen bekend zijn, maakt dit de formulering van diervoeders preciezer. Tijdens de International Feed Technology Conference in Bangkok besprak Thomas van der Poel enkele van de uitdagingen waarmee technologisch onderzoekers zich bezighouden. Wat zijn de effecten van bewerkingen op de voedingswaarde van co-producten?

Technologisch onderzoek in de landen van de EU27 focust zich de laatste jaren meer op circulaire landbouw. Tijdens een International Feed Technology Conference (IFTC)-workshop in 2019 stelde één van de aanwezigen de vraag of er gegevens beschikbaar waren over het bewerken van hele grondstoffen en over de effecten op nutriënten in co-producten (kwantitatief en kwalitatief). En wat zijn – na grondstofbewerkingen – de effecten van het pelleteren van de bewerkte producten in de mengvoederfabriek? Tijdens de IFTC in Bangkok eerder dit jaar zoomde Thomas van der Poel van Wageningen UR dieper in op deze materie.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van De Molenaar.

Premium abonnement

Voor slechts 5,45 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie