Meer dan 250 specialisten uit de wereldwijde veehouderij- en diervoedersector namen deel aan Provimi’s tweede diervoedingsseminar in Nederland (5 t/m 7 juni). Het thema van het driedaagse programma luidde: ‘Voeding – de sleutel tot benutting van genetisch potentieel en maximalisering van dierprestaties’. De nieuwste onderzoeksresultaten, ontwikkelingen en technieken werden bediscussieerd.
Voerefficiëntie
“Met de nog steeds groeiende wereldbevolking zal de vraag naar vlees, melk en eieren het aanbod gaan overstijgen, tenzij de productietechnieken kunnen worden verbeterd,” stelde Adriaan Smulders, Provimi’s Strategisch Directeur Marketing en Technologie. “Technieken en innovaties om de voerefficiëntie en de dierlijke productiesystemen te verbeteren zullen helpen om te voldoen aan de wereldwijd toenemende vraag naar dierlijk eiwit.”
Grondstoffen
Smulders vervolgde: “De vooruitgang op het gebied van fokkerij gaat door, en dat moet ook gelden voor de voeding. Ten eerste moeten we beter gebruik maken van grondstoffen, waarvan een aantal relatief schaars is, en daarnaast moeten we nieuwe technieken ontwikkelen voor de diervoederproductie.”
Diervoeding
Het seminarprogramma bood de nieuwste kennis op het gebied van diervoeding en voermanagement in verschillende regio’s in de wereld, waarbij specifieke aspecten van de dierlijke productie aan de orde kwamen.
Meer hierover leest u in De Molenaar nr. 12 die verschijnt op 31 augustus