Ga naar hoofdinhoud

Powli doseerconcept van IVS gepatenteerd

Het Powli AC doseerconcept van IVS Dosing Technology is gepatenteerd. Het octrooibewijs werd op 6 april door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleend.

Coccidiostatica

Het Powli doseerconcept zorgt ervoor dat onder andere coccidiostatica op het einde van de productielijn kunnen worden toegevoegd. Hierdoor wordt in het proces tussen de menger en coater voorkomen en zijn geen spoelcharges meer nodig bij wisseling van coccidiostatica. Het voorkomen van deze spoelcharges leidt tot een kostenbesparing in de voerproductie.

Ontwikkeling

“In 2014 zijn we gestart met de ontwikkeling en het bouwen van een apparaat voor de vervaardiging van een geconcentreerd vloeibaar additief, de Powli EZ”, vertellen Hans den Otter en Frank Dielissen van IVS Dosing Technology. “Deze Powli EZ wordt gebruikt in diverse landen voor het maken van een vloeibaar enzym op de productielocatie van de mengvoederproducent. Het enzym wordt aangeleverd in een geconcentreerde droge vorm.” Vanuit het principe van de Powli EZ kwam de vraag vanuit de markt of hiermee ook coccidiostatica konden worden gedoseerd.

Verwachtingen

“Hiervoor werd op onze R&D-afdeling het concept van de Powli AC ontworpen en ontwikkeld.” De eerste introductie van het concept was tijdens Eurotier in Hannover in november 2016. De Powli AC is uitvoerig getest. Door Nutricontrol in Veghel is onder andere gekeken naar versleping, de Q10 test en homogeniteit. “Op basis van die bevindingen hebben we nu een uitvoering die volledig voldoet aan onze verwachtingen.” De Powli AC staat inmiddels sinds begin 2017 werkend opgesteld bij het Feed Design Lab te Wanssum, het internationale innovatiecentrum voor de mengvoederindustrie. “Wij zijn uitermate trots op het eindresultaat van de Powli AC en Powli EZ én op het feit dat we op beide concepten een octrooi verkregen”, aldus Den Otter en Dielissen.

powli

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie