Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe test Kemin voor oliën en vetten

Kemin introduceert de Lipid Evaluation Test om de voedingswaarde en oxidatieve kwaliteit van vetten in voeders vast te stellen. Met de profielen uit de test kunnen de toepassingen van grondstoffen worden verbeterd en ongewenste variaties van oliën en vetten in diervoeders worden tegengegaan, stelt Kemin in een persbericht. Oliën en vetten zijn belangrijke ingrediënten in de samenstelling van voeders vanwege hun potentieel hoog-energetische opbrengst. Maar zoals veel andere grondstoffen zijn ook vetten afkomstig uit een breed aanbod van bronnen en daardoor onderhevig aan grote variaties in hun voedingswaarde.

Variaties

Analyses van Kemin-onderzoekers toonden aan dat voor één enkel type olie de variaties in voedingswaarde tot dertig procent kunnen verschillen. Daarnaast vonden Kemin-onderzoekers ook grote variates in de oxidatieve status van oliën en vetten. Het meten van de oxidatieve kwaliteit en potentie geeft inzicht in de kwaliteit van oliën en vetten.

Betrouwbare cijfers

’’Tot nog toe waren de tools om de voedingswaarde en kwaliteit van vetten effectief vast te stellen niet breed beschikbaar voor de industrie’’, stelt marketing director Tom Verleyen van Kemins Europese diervoeder en –gezondheidsdivisie. ‘’Traditioneel analyseerden nutritionisten oliën en vetten door gebruik te maken van de standaard energiewaarde, maar onze onderzoekers hebben ontdekt dat die nogal verschilt van de daadwerkelijke waarden. Met de Lipid Evaluation Test kunnen nutritionisten samen met hun Kemin-vertegenwoordiger zorgen dat ze accurate en betrouwbare cijfers krijgen.’’

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie