DSM heeft de overname van de onderdelen ‘cultures and enzymes’ van het Amerikaanse bedrijf Cargill afgerond.
Cultures and enzymes
Cargill cultures and enzymes is een internationaal toonaangevende fabrikant van culturen en enzymen voor de zuivel-en vleessector met productieactiviteiten in Wisconsin (VS) en Frankrijk. Het heeft een sterke focus op nieuwe producten die berusten op drie pijlers: cultuur textuur toolbox, snelle verzuring van kaas voor een hoger rendement, cultuur smaak systemen. Het bedrijf genereert een netto-omzet van ongeveer 45 miljoen euro per jaar met ongeveer 200 medewerkers.
Groeiende markt
De markt voor culturen en enzymen heeft een waarde van ruim 1 miljard dollar en groeit gestaag met meer dan 5 procent per jaar. Toepassingen zijn vooral te vinden in zuivelproducten. De toenemende diversiteit van zuivelproducten vereist verhogen van een veelzijdig aanbod op het gebied van het verbeteren van smaak, textuur en mondgevoeleigenschappen en voordelen voor de gezondheid (minder vet, minder suiker, enz.) en gemak.
Kansen
De combinatie van Cargill cultures en enzymes en het zuivelbedrijf van DSM Food Specialties stelt DSM in staat de verkoop te verhogen, groeiplannen te versnellen en zinvolle synergiën in de wereldwijde productie te creëren, evenals innovatiemogelijkheden op het gebied van biotechnologie.