Delft Solids Solutions organiseert op 19 mei de (Ont)mengdag 2015, in samenwerking met Hosokawa, Lindor, Abbott Healthcare, DSM/TUDelft, Aspen Oss en Zetadec. Mengen begint met een goede kennis van de eigenschappen van het product. Vervolgens dienen er keuzes gemaakt te worden tussen batchgewijs of continu mengen. Welke werkwijze is gewenst, dan wel voor het product het meest geschikt? Ook dient er aandacht te worden geschonken of het product voorzichtig (low shear) of energie-intensief (high shear) gemengd dient te worden.
Hoge eisen
Daarbij stellen de farmaceutische industrie, diervoeder- en voedingsmiddelenindustrie zeer hoge eisen. Het kan niet zo zijn dat bijvoorbeeld een actief farmaceutisch bestanddeel in verschillende concentraties in capsules zit, of dat in een diervoederpremix de vitamines in concentratie verschillen Eveneens geldt dit ook bij smaak- of kleurverschillen in voedingsmiddelen. Kortom reden voor strikte regulering.
Soorten mengers
Voor elke mengbehoefte bestaat er wel een geschikte menger gebaseerd op het principe van diffusie, waarbij de losse deeltjes langs elkaar en de wand van de menger rollen, convectie, waarbij als het ware ‘bulk’ worden gemengd met bijvoorbeeld een peddel, mengen met hoge afschuifkracht (shear), waarbij met roterende bladen die met een behoorlijke snelheid draaien ook agglomeraten en cohesieve poeders worden gemengd en ten slotte fluïdisatie mengen. Volgens elk principe zijn er veelal meerdere uitvoeringen en capaciteiten, meestal in een batch uitvoering maar ook als eencontinu proces. Aangepaste mengers zijn er voor het mengen van granulaten en het produceren van pasta’s.
Seminar
In dit 1-daagse seminar komen sprekers aan bod van zowel fabrikanten en leveranciers van mengapparatuur als ook gebruikers uit de farmaceutische, voedingsmiddelen- en chemische industrie. Hierbij wordt enerzijds ingegaan op de werking en principes van verschillende type mengers en anderzijds komen er praktijkproblemen en oplossingen aan bod.
Voor wie?
Operators, plantmanagers, technici en onderzoekers die werken met poeders in de farmaceutische-,
diervoeder- voedingsmiddelenindustrie en chemische industrie.
Algemene informatie
wanneer : Dinsdag 19 mei 2015
Locatie : Van der Valk Hotel
Adres : Laan van Europa 1600
3317 DB Dordrecht
Kosten : € 395,- ex. BTW per persoon.