Ga naar hoofdinhoud

Agrifirm Feed introduceert Voerwinst

‘Voerwinst’ is de naam van een nieuw concept dat Agrifirm Feed introduceert voor vleesvarkenshouders. Het concept bestaat uit adviesmodules rondom afleverstrategieën en voeradviezen en daarnaast een brede range innovatieve vleesvarkensvoeders. Doel: verhogen van de voerwinst voor de varkenshouder.

Voerwinst

De voerwinst op vleesvarkensbedrijven hangt af van verschillende factoren: voerkosten, technische resultaten en de uitbetalingsprijs. Met het nieuwe concept Voerwinst kan een varkenshouder samen met zijn specialist zijn technische en financiële resultaten voorspellen. Rekenmodules binnen het adviesprogramma voerwinst.nl en innovatieve voerconcepten helpen de veehouder om zijn resultaat bij te sturen.

Afleverstrategie

Met de module voerwinst.nl/afleveren berekent de specialist van Agrifirm samen met de veehouder wat de optimale afleverstrategie is, rekening houdend met de specificaties van de slachterij. Niet alleen wordt het effect op kortingen en toeslagen doorgerekend, maar ook de gevolgen voor voeren bigkosten per dierplaats en het aantal rondes per jaar.

Voerstrategie

Met de module voerwinst.nl/voeradvies is het mogelijk verschillende voerstrategieën te vergelijken en de optimale strategie te bepalen. De adviesmodule brengt in beeld welke voeders leiden tot de hoogste groei en het hoogste vleespercentage. De veehouder kan het voerwinsteffect van verschillende scenario’s naast elkaar zetten: bijvoorbeeld het effect van langer startvoer voeren of de kosten/baten van voerkosten versus vleespercentage. De adviesmodule is gebaseerd op een in de praktijk getest groeimodel (INRA rekenmodule), dat doorontwikkeld is door de afdeling Nutritie&Innovatie van Agrifirm Feed.

Innovatieve voersoorten

Binnen het concept Voerwinst hebben varkenshouders keuze uit verschillende innovatieve voersoorten, waaronder Air Line [2.0] en P-min-voeders. De veehouder kan de voersoort kiezen die zijn of haar bedrijfsdoelen het beste dient. Ook de normen die moeten worden gehaald wat betreft terugbrengen van fosfaatproductie kunnen daarbij bijvoorbeeld worden meegenomen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie