Trouw Nutrition heeft de onderzoekscampus in Sint Anthonis uitgebreid. De faciliteit ligt direct naast de bestaande onderzoekscentra van het bedrijf voor vleesvee, kalveren en varkens en zal gebruikt worden om wetenschappelijk onderbouwde oplossingen te ontwikkelen voor de melkveehouderij. Hiermee wil het bedrijf ook melkveehouders helpen om efficiënter en duurzamer te werken.
“We zijn verheugd deze mijlpaal aan te kondigen”, zegt Javier Martín-Tereso, directeur Onderzoek Herkauwers. “Voor ons is dit meer dan alleen een nieuwe onderzoeksfaciliteit; het symboliseert de belofte aan boeren, consumenten en de planeet dat we blijven streven naar duurzamere landbouwpraktijken en de transformatie van onze industrie bevorderen.”
Ervaren team voor nieuwe faciliteit
Een ervaren team van zeven landbouwtechnici, drie onderzoekstechnici en zes onderzoekers zal de nieuwe eenheid leiden. Dit team wordt ondersteund door afgestudeerde studenten die eerder experimenten uitvoerden op de Kempenshof-boerderij, een faciliteit die eerder gecontracteerd werd door Trouw Nutrition.
De focus van het team ligt op het uitvoeren van experimenten en het verzamelen van waardevolle inzichten op het gebied van zuivelprestaties, duurzaamheid (waaronder stikstof- en koolstofemissies en circulariteit), evenals gezondheid en welzijn.
Renovaties
Na renovaties zal de faciliteit niet alleen voldoen aan de geldende wettelijke milieunormen, maar ook de benchmarks van Trouw Nutrition op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu overtreffen. Binnen een jaar zullen er 100 melkgevende melkkoeien worden gehouden als een praktische demonstratie van duurzame zuivelproductie in Nederland, waar strenge duurzaamheidswetgeving van kracht is.