Ga naar hoofdinhoud

Voedselzekerheid maakt comeback

Premium
FEFAC-Voorzitter Pedro Cordero benadrukte dat een ruimer gebruik van bijproducten en veevoedingsadditieven kan bijdragen aan het verlagen van broeikasgasemissies en het totale oppervlak aan benodigde landbouwgrond.

De voedselzekerheid verhogen en tegelijk de impact van de veehouderij op milieu en klimaat terugdringen. Het is een lastige combinatie, maar niet onmogelijk. Dat bleek tijdens de FEFAC-jaarvergadering. Een unieke oplossing is er niet, maar met een combinatie van maatregelen moet het lukken.

De Europese dierlijke sector wordt opnieuw geconfronteerd met onzekere tijden door geopolitieke spanningen. Dat zei voorzitter Pedro Cordero van de Europese veevoederfederatie FEFAC tijdens de Jaarvergadering. “Wij blijven echter achter de objectieven van het FEFAC-Duurzaamheidscharter 2030 staan. Onze bedrijven investeren in innovatieve oplossingen om de veerkracht en de competitiviteit van de Europese dierlijke sector te versterken.” Daarmee was de toon gezet voor de 68e Publieke Jaarvergadering van FEFAC. Veevoedingsautonomie en circulariteit vormden de thema’s.  

Ontdek de laatste innovaties in de diervoederindustrie – download nu gratis je kennismakingsexemplaar van De Molenaar!

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van De Molenaar.

Premium abonnement

Voor slechts 5,45 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie