Ga naar hoofdinhoud

Plantaardig de nieuwe standaard?

Premium
Als het aan Marleen Onwezen ligt wordt plantaardig in supermarkten en horeca veel meer de standaard, nu voert vlees nog veelal de boventoon.

De wil onder consumenten om over te stappen naar een plantaardig eetpatroon is er. Tussen intentie en gedrag zit echter nog een enorme kloof, zegt sociaal psycholoog Marleen Onwezen, veroorzaakt door de huidige voedselomgeving waarin vlees nog altijd de standaard is.” De eiwittransitie komt er volgens haar hoe dan ook aan. “De diervoedersector zou dit als een kans moeten zien. De productie van meer plantaardige diervoeding is hierin een belangrijk onderdeel.”    

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van De Molenaar.

Premium abonnement

Voor slechts 5,45 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie