Ga naar hoofdinhoud

Implementatie EUDR omgeven door mist

Premium

De EU Verordening ontbossingsvrije producten (EUDR) is sinds 29 juni vorig jaar in werking getreden. Na 30 december dit jaar moet er uitvoering aan worden gegeven. De bereidwilligheid vanuit het bedrijfsleven is er zeker, maar de vraag wie wanneer waaraan moet voldoen, daarover is nog heel veel onduidelijkheid. Dat bleek tijdens een speciale themabijeenkomst over dit onderwerp.

Laatste stand van zaken

Leden van MVO – de ketenorganisatie voor oliën en vetten- , Het Comité van Graanhandelaren en Nevedi kwamen dinsdag 16 januari naar Utrecht om zich door verschillende sprekers bij te laten praten over de laatste stand van zaken met betrekking tot de implementatie van deze verordening die de invoer van producten als soja, palmolie, cacao, rubber, hout, vlees en koffie die gelinkt zijn aan ontbossing verbiedt.

Verschillende vraagstukken

Voor een adequate implementatie van de EUDR is meer duidelijkheid op korte termijn van essentieel belang. Frans Claassen, directeur MVO, benoemde een aantal belangrijke vraagstukken/uitdagingen die nog moeten worden opgehelderd. “Sluit het IT-systeem aan op andere data-platformen? Hoe zit het met de wet- en regelgeving per productieland? Welke documenten zijn er voor welk productieland nodig? Hoe zorgen we ervoor met deze nieuwe wetgeving de continuïteit van het productieproces gewaarborgd blijft? En als we het hebben over derivaten en bijproducten is er nog een uitdaging op het gebied van traceerbaarheid.”

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van De Molenaar.

Premium abonnement

Voor slechts 5,45 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie