Moolec Science heeft goedkeuring van de USDA gekregen voor hun Piggy Sooy-sojabonen waarin dierlijke vleeseiwitten zijn verwerkt. De Animal and Plant Health Inspection Service (APHIS) van de USDA heeft geconcludeerd dat Piggy Sooy geen verhoogd risico op plagen met zich meebrengt in vergelijking met niet-gemanipuleerde soja. De Piggy Sooy-bonen worden daarom niet onderworpen aan de strenge APHIS-regelgeving.
Volgende stap: FDA
Na deze goedkeuring zal Moolec Science van plan om verder te overleggen met de Amerikaanse FDA om Piggy Sooy-ingrediënten op de markt te brengen. Dit is de volgende cruciale stap in de goedkeuring van de regelgevende instanties die vereist is voordat de commerciële distributie kan beginnen.
Henk Hoogerkamp, mede-oprichter van Moolec Science: “Dit brengt ons dichter bij markt waar er nu in de VS geen groeibarrières meer zijn. Hierna moeten wij naar de FDA voor toestemming voor gebruik in food en tevens feed.”