Ga naar hoofdinhoud

Arvesta opent eiwitinstallatie

Arvesta heeft in Mettet een eiwitinstallatie geopend. Deze installatie kan hoogwaardige plantaardige eiwitconcentraten produceren uit lokale grondstoffen, zoals gele erwten. Dit zorgt voor een nieuw verdienmodel voor landbouwers en de productie van lokaal plantaardig eiwit, zetmeel en vezels.

“Deze installatie is een investering in technologie en in de toekomst van de landbouw. We zijn ervan overtuigd dat deze stap ons dichter bij onze visie brengt van een landbouwsector die zowel economisch als ecologisch duurzaam is”, zegt Niek Depoorter, CEO van Arvesta. “We verbinden boeren met de rest van de voedingsketen.”

Eiwitinstallatie Arvesta produceert eiwit, zetmeel en vezels

De eiwitinstallatie in Mettet produceert eiwitconcentraten, zetmeel en vezels uit lokale grondstoffen, waarmee hoogwaardige plantaardige voeder- en voedingsproducten gemaakt kunnen worden. “We doen dit niet omdat het moet, maar omdat we rotsvast in een duurzame landbouw geloven,” zegt Simon Eyers, Product Director.

“We merken ook in de voedingsindustrie dat er een grote vraag is naar lokale, gezonde en duurzame ingrediënten. Met onze producten uit lokale gele erwten kunnen we aan deze vraag beantwoorden. Samen kunnen we zo werken aan een voedingsketen die zowel economisch als ecologisch duurzaam is,” voegt Charlotte Van Tendeloo, Business Development Manager, toe.

Ondersteuning van boeren

Arvesta werkt nauw samen met lokale boeren in België en Frankrijk voor de teelt van gele erwten. “Door deze samenwerking bieden we boeren een gegarandeerde afzetmarkt voor hun gewassen”, aldus Kris Moerman, BU Director Agri & Horti. “Dit zorgt niet alleen voor nieuwe verdienmodellen, maar draagt ook bij aan een duurzamere landbouwpraktijk.”

Nuverta

Op 9 januari 2025 opende Arvesta de eiwitinstallatie in Mettet officieel. Tijdens de persconferentie werd ook het nieuwe merk voor de eiwitinstallatie onthuld, dat de naam Nuverta kreeg.

Feiten en Cijfers:

  • Locatie: Mettet, België
  • Oppervlakte: 400-500 m²
  • Hoogte: 13-14 meter
  • Projectduur: Al 4 jaar in ontwikkeling
  • Foodproof zone: Speciaal gebouwde zone voor productie en opslag
  • CO2-reductie: 1.5 ton CO2 per hectare door teelt van gele erwten
  • Impact: 4.500 ton CO2-emissie voorkomen, gelijk aan 13 ritten rond de planeet met een dieselwagen
  • Uniek in België: Samenwerking met lokale landbouwers rond eiwitverwerking uit gele erwten
  • Productiecapaciteit: 12.000 ton gele erwten per jaar
  • Eindproducten: 3.000 ton eiwitpoeder, 7.500 ton zetmeel, 1.500 ton vezels
  • Team: 11 dedicated medewerkers
  • Afzetmarkten:
    • Eiwit: Voedings- en petfoodindustrie
    • Zetmeel: Voedings-, petfood- en veevoedingsindustrie
    • Vezel: Veevoedingsindustrie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie