Ga naar hoofdinhoud

Melkkoeien gebruiken genetisch potentieel niet optimaal

Premium
De melkvetproductie is het hoogst als er voldoende vetzuren én lysine beschikbaar zijn voor de cellen in de melkklieren.

Mike Van Amburgh van Cornell University (VS) wijst erop dat melkkoeien lang niet altijd hun genetische potentieel voor melkgift waarmaken. Hij vraagt zich af hoe dat komt. Voor een optimale melksamenstelling is de verhouding tussen de energie- en eiwitvoorziening cruciaal. Hoe kunnen we de koe in staat stellen om de melkgift en -samenstelling te verbeteren?

Ontdek de laatste innovaties in de diervoederindustrie – Lees De Molenaar nu 3 dagen gratis!

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van De Molenaar.

Premium abonnement

Voor slechts 5,45 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie