Ga naar hoofdinhoud

Technospore: het beste van 2 werelden!

Dit is een partnerbijdrage

Probiotica kunnen een positieve invloed hebben op mens en dier. Hierdoor staat de zoektocht naar het ideale probioticum niet stil. Ook Biochem is hierin voortrekker met zijn nieuwste ontwikkeling: Technospore. Dit probioticum combineert het beste van 2 werelden: een melkzuurproducerende en sporenvormende bacterie in één bacterie: de bacillus coagulans.

Bacillus coagulans: who’s that?


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-3.png

Technospore heeft zijn werkzaamheid te danken aan de  zeer selectief geselecteerde bacillus coagulans DSM 32016. Dit is de eerste bacillus coagulans die is goedgekeurd door Europa voor diervoeding (registratie voor meerdere diergroepen).

Hoewel Bacillus coagulans relatief nieuw is in de dierenwereld, heeft het al zijn strepen verdiend in de humane geneeskunde. Deze categorie probiotica wordt gebruikt bij gastro-intestinale problemen als diarree, buikpijn, verteringsproblemen en SIBO (overgroei aan bacteriën in de dunne darm).

Daarnaast wordt de bacillus coagulans gebruikt in bepaalde proteïneshakes, omdat het de spierontwikkeling en eiwitvertering ondersteunt.

De bacillus coagulans toont zijn effectiviteit dus op 3 domeinen: de darmflora, de immuniteit en het algemeen welzijn.

Productie van melkzuur

De Bacillus coagulans in Technospore combineert twee prachtige kenmerken van de Bacillus en de melkzuurbacteriën: sporen vormen en melkzuur produceren. Melkzuur brengt een aantal voordelen voor de microflora met zich mee. Zo kan het zorgen voor een reductie aan pathogenen en het verkrijgen van een optimale evenwichtigee eubiose in het lichaam. Onderstaande in vitro-studie bewijst dat de Bacillus coagulans in grotere mate L- melkzuur kan produceren in vergelijking met andere probiotica (fig 2).

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-4.png
Figuur 2. Aanmaak melkzuur bij verschillende bacteriën
Fu Berlin: Dr Wilfried Vahjen, Germany, 2018, BP 6.18

Balans van de microflora en pathogeenreductie

Het gebruik van Technospore ondersteunt de eubiose van de darmflora. Zo zal het de schadelijke pathogenen reduceren, terwijl de gezonde darmbacteriën worden gestimuleerd.

Zowel grampositieve als -negatieve bacteriën kunnen worden gereduceerd door Technospore. Dit wordt bereikt door een combinatie van meerdere werkingsmechanismes. Een bekend werkingsmechanisme van Technospore is de bevordering van het immuunsysteem. Via onderstaande studie (fig 3) kan men zien dat bij vleeskuikens zowel gramnegatieve bacteriën (E. coli) als grampositieve bacteriën (Clostridium) een significante daling kennen in vergelijking met de controlegroep. Daarnaast is er een zichtbaar hogere concentratie van IgA gemeten bij de groep kippen die gedurende 10 dagen Technospore in hun voeding kreeg.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-5.png
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-6.png
Figuur 3. Hoeveelheid schadelijke `bacteriën en IgA.
FU Berlin: Dr. Wilfried Vahjen, Germany, 2019, BP 1.22

Betere prestaties

Technospore produceert een hele reeks van veteringsenzymes. Denk aan glucosidases, galactosidases, lipases en peptidases. Door een betere vertering worden er bij het dier op termijn een lagere voederconversie en hogere lichaamsgewicht geconstateerd. Dit is ook gebleken uit onderstaande studie bij vleeskippen (fig 4).

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-7.png
Figuur 4. Eindgewicht, dagelijkse groei en voederconversie
Animal Research Center, Bangkok, Thailand, 2021, BP 40.21

Conclusie

De gezondheid van het dier is gelinkt is aan een gezonde darmflora. Het start allemaal met de balans in de darmen. Hierdoor is Biochem op zoek gegaan naar een nog efficiënter probioticum: Technospore. Het product zorgt voor een gezonde darmflora, betere vertering en betere prestaties.

Technospore, simply the best of both worlds!

Voor verdere info, contacteer Biochem’s salesteam Benelux: 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie