Ga naar hoofdinhoud

GMP+ krijgt meer aandacht voor borging duurzame voerproductie

Premium

GMP+ International nam begin dit jaar twee nieuwe standaarden in gebruik die kunnen bijdragen aan een duurzame voerproductie: één rondom verantwoorde soja en één rondom het berekenen van de carbon footprint van diervoer. De focus van de organisatie breidt daarmee steeds verder uit: van voederveiligheid naar verantwoorde diervoerproductie. GMP+ hoopt dat de standaarden stimulerend werken en bedrijven aanzet duurzamer te produceren. “Het verantwoorden van je CO2-uitstoot wordt een steeds belangrijker onderwerp”, aldus Marjolein van Huik.

Hoe krijgen we grip op voederveiligheid? Met die vraag in het achterhoofd werd GMP+ International opgericht. Inmiddels komt een andere vraag steeds prominenter in beeld, namelijk: hoe krijgen we grip op voederduurzaamheid? GMP+ International wil helpen bij het beantwoorden van die vraag en de markt stimuleren om in beweging te komen.

Vandaar dat de organisatie de pay-off na 30 jaar verandert van ‘Feed Safety Worldwide’ naar ‘Safe and sustainable feed, worldwide’ en begin dit jaar twee nieuwe standaarden in gebruik nam: één rondom verantwoorde soja en één rondom het berekenen van de carbon footprint van diervoer. “We rekken het begrip veiligheid op; de manier van produceren moet veilig en duurzaam zijn voor de wereld”, vertelt Marjolein van Huik, FRA Scheme Manager bij GMP+ International.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van De Molenaar.

Premium abonnement

Voor slechts 5,45 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie