Ga naar hoofdinhoud

Verdere verduurzaming pluimveesector mogelijk

Premium
De productie van pluimveevlees en eieren kan verder verduurzamen, onder meer door gebruik te maken van laagwaardiger, vezelrijke voeringrediënten en een lager ruweiwitgehalte.

Hoe gaat de Europese pluimvee- en grondstoffenmarkt zich de komende jaren ontwikkelen? En wat is de impact van de toenemende eisen aan duurzaamheid en welzijn op de pluimveehouderij en -voeding? Die vragen kwamen uitgebreid aan de orde tijdens een tweedaags symposium in Antwerpen, georganiseerd door dsm-firmenich.

De productie van pluimveevlees en eieren kan duurzamer. Onder meer door gebruik te maken van laagwaardiger, vezelrijke voeringrediënten en een lager ruweiwitgehalte. Energiebesparing bij pelleteren is ook nog mogelijk. Aangescherpte welzijnseisen leiden tot veranderingen in huisvestingssystemen en fokkerij: zo wordt tegenwoordig vaak de voorkeur gegeven aan trager groeiende vleeskuikens.

Ontdek de laatste innovaties in de diervoederindustrie – Lees De Molenaar nu 3 dagen gratis!

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van De Molenaar.

Premium abonnement

Voor slechts 5,45 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie