Ga naar hoofdinhoud

Agrifirm opent productielocatie voor pensbestendige eiwitten

Op 19 oktober vond de officiële opening plaats van de nieuwe CO2-neutrale productielijn van Agrifirm. Op deze productielijn wordt AminoGo geproduceerd, een nieuwe generatie pensbestendige eiwitbronnen waarmee koeien meer darmverteerbaar eiwit uit soja- en raapschroot kunnen halen.

AminoGo

Jeroen Verver, directeur Rundvee bij Agrifirm: “Onze AminoGo raap heeft de hoogste eiwit-bestendigheid in de markt, het zorgt voor gezondere koeien die melk geven met meer eiwit. Daardoor is er minder voer nodig voor dezelfde hoeveelheid benutbaar eiwit, wat leidt tot een lagere stikstof- en CO2-uitstoot.”

GreenWave-technologie

AminoGo wordt gemaakt met de GreenWave-technologie, die gebruikmaakt van radiofrequentie en zorgt voor een optimaal aanbod van darmverteerbaar eiwit en aminozuren. “Dit draagt bij aan een goede diergezondheid en een efficiënte melkproductie”, aldus Jeroen.

Het proces is volledig elektrisch op basis van 100% groene stroom. Bovendien wordt de restwarmte hergebruikt. Daarmee zorgt deze technologie voor nog een verdere verlaging van de CO2-footprint van het voer en daarmee van de veehouder.

De Greenwavetechnologie is gebaseerd op het van binnenuit verwarmen van het product door middel van radiofrequentiegolven. De technologie is vergelijkbaar met het gebruik van de magnetron, maar door de hogere golflengte is het beter toepasbaar in industriële productie met grote volumes en hoge uniformiteit. Het gebruik van radiofrequentie wordt al wel toegepast in de humane voedingsmiddelenindustrie. De toepassing voor het opwaarderen van rundveevoer is echter compleet nieuw. Op deze toepassing heeft Agrifirm het patent.

In Molenaar nummer 16 lees je meer over de nieuwe AminoGo-productielijn.

Start campagne

De pensbestendige eiwitten maken deel uit van een nieuwe campagne die Agrifirm is gestart: Het kan. Vandaag al. In de campagne ligt de nadruk op drie concrete concepten die veehouders helpen een gezonde, rendabele én duurzame veestapel te runnen. Een van de concepten is AminoGo.

Constant Robot Feeding (CRF)

Een tweede concept is Constant Robot Feeding. Dit combineert robotmelken met een hoog basisrantsoen. De basis van CRF is een constante verhouding tussen ruwvoer en krachtvoer, aangevuld met een speciaal ontwikkelde CRF-brok in de melkrobot. Dit zorgt voor gezonde koeien, met een stabiele pens-pH. Dankzij het gebruik van vochtige bijproducten en minder krachtvoer zorgt CRF bovendien voor een lagere CO2-uitstoot.

Bewezen is dat de loop op de robot blijft, het aantal melkingen gelijkblijft en ook de productie blijft minimaal gelijk, of wordt zelfs beter. In combinatie met een betere voerefficiëntie zorgt dit in alle gevallen voor een gunstiger voersaldo.

Circulaire vochtrijke diervoeders

Onder de merknaam Bonda produceert Agrifirm circulaire vochtrijke diervoeders voor onder andere rundvee en geiten. Zij geven reststromen uit de levensmiddelenindustrieën nieuw leven.

Een melkveehouder heeft als basis het eigen ruwvoer, om dit maximaal te benutten biedt Bonda vochtrijk mengvoer. De smakelijkheid van de producten zorgt voor een hogere drogestofopname en doordat er op kracht- en ruwvoer bespaard kan worden, verbetert het rendement. Daarnaast helpt het de natuur ook een handje door reststromen circulair om te zetten tot melk en vlees.

Het kan. Vandaag al

“Denken over morgen, is vandaag doen”, zegt Jeroen Verver. “We willen veehouders helpen om de gezondheid van dieren te verbeteren en tegelijkertijd een rendabel bedrijf te runnen én de impact op het milieu te verlagen. Met onze oplossingen laten we zien dat dit vandaag al kan. Agrifirm creëert nieuwe wegen om technologische vernieuwing in de agrarische sector vorm te geven. Op die manier maken we ons hard voor een verantwoorde voedselketen voor toekomstige generaties. De campagne laat zien dat denken over morgen hand in hand kan gaan met vandaag doen. Want er is zoveel dat we vandaag al kunnen doen op een manier die past bij de wereld van morgen.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie