Ga naar hoofdinhoud

Eurofins Agro optimaliseert bemestingsadviezen

Eurofins heeft de bemestingsadviezen in onder andere het complete grondonderzoek BemestingsWijzer geoptimaliseerd. Het bemestingsadvies is onder andere voor de sectoren akkerbouw en veehouderij gesplitst in een bodemgericht en gewasgericht advies.

Bovendien zijn de adviezen aangepast aan nieuwe inzichten uit onderzoek. Zo is nauwkeuriger bemesten mogelijk.

Bemestingsadvies

BemestingsWijzer geeft inzicht in de totale toestand van de bodem. De analyse geeft informatie over zowel chemische, fysische en biologische eigenschappen van de bodem. Het verslag van BemestingsWijzer koppelt aan deze dataset een verbeterd bemestingsadvies. Ook de adviezen in het beperkte grondonderzoek en in de BijmestMonitor zijn verbeterd.

Betere afstemming

Voortaan is de advisering nog beter afgestemd op de daadwerkelijke behoefte. Op het vernieuwde verslag splitst Eurofins namelijk het advies in een bodemgericht en een gewasgericht advies.

Naast het splitsen van het advies, is bovendien zowel het gewasgerichte als bodemgerichte advies voor een aantal nutriënten verbeterd. Zo is het mogelijk om efficiënter met (kunst)meststoffen om te gaan.

Mais en grasland

Ook voor het snijmaisbemestingsadvies is de behoefte van het gewas het uitgangspunt. Het gewasgerichte advies voor snijmais in een vruchtwisseling en continuteelt mais is gelijk, waardoor het verslag voor specifiek continuteelt mais overbodig is geworden. Bij het fosfaatadvies voor snijmais wordt ook het effect van rijenbemesting vermeld.

Graslandadvies

Voor grasland is het bemestingsadvies ook gesplitst in een bodemgericht en een gewasgericht advies. Daarnaast is het graslandadvies weergegeven voor vier situaties (onbeperkt weiden, beperkt weiden, licht maaien en normaal maaien) en voor de eerste, tweede snede en overige snedes. Naast een snede advies voor grasklaver is er nu ook een advies voor kruidenrijk grasland.

Lees ook: Eurofins Agro: goede kwaliteit zomerkuilen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Mis geen enkel nieuws uit de diervoederindustrie